GRILLET LAKS MED GRØNNSAKER

 

INGREDIENSER:
Isfersk laks
2 ts salt 
3 ss olje, raps eller solsikke.
Nykvernet pepper

Grønnsaker:
12 stk asparges
2 stk hjertesalat, marcsalat eller annen grønn salat. 
50g erter
0,5 stk fennikel 
1 stk vårløk
1 dl dill, kjørvel eller andre urter
Terninger av kokt potet (kan sløyfes)

Vinaigrette dressing
2 ss sjalottløk - finhakket
1 ss finhakket blanding av urter, som persille og estragon 
1 ts sukker
1 ts hvitvinseddik
1,5 dl mild olivenolje eller en nøytral olje som raps eller solsikke. 
Salt og nykvernet pepper.

FREMGANGSMÅTE VINAIGRETTE:

  1. Visp alle ingredienser til vinaigretten sammen, eller hell alt i ett tett glass og rist blandingen sammen.
  2. Smak til med salt og pepper.

FREMGANGSMÅTE GRØNNSAKER:

  1. Knekk av nederste del på aspargesen og skrell den om nødvendig. Tynt fint skall kan være på. (Aspargesen ”knekker” naturlig nederst der den ikke er trevlete).
  2. Blansjer i lettsaltet vann.
  3. Bland med vinaigrette mens de er lune, så smaken trekker inn.
  4. Finsnitt de øvrige grønnsakene fint, riv salaten og blant alt sammen og server.
  5. Kokte poteter i biter kan gjerne vendes inn i salaten.

FREMGANGSMÅTE FISK:

  1. Pensle fiskestykkene med en nøytral olje som for eksempel rapsolje
  2. Krydre med salt og pepper.
  3. Grill fisken på ene siden først. NB! Ikke prøv å snu for tidlig. Fiskestykkene slipper lettere når de har fått en stekeskorpe.
  4. Snu og stek litt på den andre siden.
  5. Legg fisken over på en aluminiumsfolie som du også pensler med litt olje.
  6. La fiskestykket stå ved litt lavere temperatur de siste minuttene.  Totalt grilltid ca 10 minutter.
Vend inn ca halvparten av dressingen i grønnsakene og server med det varme fiskestykket på toppen.