ISFERSK KVEITE MED CURRY OG KOKOS

INGREDIENSER:

Isfersk kveite
1 boks kokosmelk
1 ss  grønn eller rød curry paste
2 ss  fishsauce
1 ss brunt sukker
1 fedd hvitløk
1/4 grønn eller rød chili
1 stk løk
1 stk paprika
1 stk vårløk
1 stk  lime
1/4 stilk sitrongress (kan sløyfes)
1 neve fersk koriander (kan sløyfes)

Hvis du ønsker, kan denne retten
gjerne serveres sammen med ris. 
 

FRAMGANGSMÅTE:

  1. Ta det litt kremete, øverste laget fra boksen med kokosmelk i en kjele/stekepanne og tilsett curry paste.
  2. Fres dette sammen før du tilsetter resten av kokosmelken og Fishsauce. Rør godt og kok opp.
  3. Tilsett brunt sukker.
  4. Kok i 3 minutter.
  5. Mens sausen koker opp: Finhakk hvitløk, chili uten frø, løk, paprika, vårløk og eventuelt sitrongress og koriander.
  6. Tilsett grønnsakene i sausen, og gi det et oppkok.
  7.  ISFERSK kveite deles opp i like store stykker.
  8. Trekk kjelen/stekepannen av platen og legg kveitestykkene oppi.
  9. La fisken trekke et par minutter i sausen.
  10. Klem limesaft over og smak til med Fishsauce.
     



TIPS: 
Bruk gjerne dine favorittgrønnsaker i rike mengder.
Hvis du har rester av ris fra middagen i går, blander du den ganske enkelt sammen med sausen før du serverer.

UTSKRIFTSVENNLIG FORMAT & HANDLELISTE

BASIC HANDLELISTE