ISFERSK KVEITE
PÅ SENG AV GRØNNSAKER

INGREDIENSER:

ISFERSK kveite
6 ss smør
2 ss olje, nøytral som raps eller solsikke.
10 mandelpoteter, roswalt eller andre norske småpoteter (i tynne skiver)
1 rød paprika
2 løk, kepaløk
1/2 fennikel
1 stk purreløk eller 2 stk vårløk (skjæres i skiver og stekes med når fisken settes inn)
1/2 sitron

FREMGANGSMÅTE:

  1. Forvarm ovnen til 175°C.
  2. Strø salt på fisken.
  3. Kutt opp alle grønnsakene i strimler.
  4. Skjær potet i tynne skiver (eller bruk ostehøvel)
  5. Leggalt i en ildfast form eller langpanne.
  6. Vend inn olje, smør, sitron i båter, salt og pepper.
  7. Sett formen inn i ovn.
  8. Stek i ca 15 minutter
  9. Ta ut formen, - vend alt godt rundt mens du blander i purreløk.
  10. Legg fiskestykkene på toppen og sett formen tilbake i ovnen
  11. Stek i 12-15 minutter til.
  12. Rist mandelflak i tørr panne og server til. Hakk gjerne opp friske urter og ha over.

TIPS:
Det smaker ekstra godt hvis du baker paprikaen først.

SLIK GJØR DU:
  1. Pensle paprika med olje og bak i ovn til den begynner å bli svart i skallet. 
  2. Ta ut og legg paprikaen i en tett plastpose.
  3. Fjern skallet og kjernen når paprikaen har blitt såpass avkjølt at du klarer å ta i den uten å brenne deg på fingrene.
  4. Kutt paprikaen i strimler og bland i sammen med de andre ovnsbakte grønnsakene. (Ferdig bakt paprika – pequillos, fås kjøpt i butikk og har en veldig god smak om du ikke har tid til å lage det selv)