ISFERSK SUSHI NIGIRI

INGREDIENSER:

ISFERSK laks og kveite 
250 g sushi ris (eller rundtkornet vanlig grøtris hvis du ikke har sushi ris)
4 dl vann
3 ss risvineddik

3 ss sukker

FRAMGANGSMÅTE SUSHIRIS:

  1. Skyll risen godt i kalt vann. Tilsett rikelig med nytt kaldt vann og la risen stå i 20 minutter. 
  2. Hell av vannet (ved å helle over i et dørslag)
  3. Ha risen og 4 dl vann i en kjele.
  4. La risen koke opp på svak varme under lokk i ca 10 minutter, til vannet er absorbert.
  5. Ta gryten av fra varmen og la den stå med lokket på i ca 10 minutter til.
  6. Løs opp eddik og sukker (på svak varme).
  7. Når sukkeret har løst seg helt opp tilsettes blandingen i risen mens du blander forsiktig.Tips: Ha gjerne risen over i en beholder av tre mens du gjør dette (hvis du har).
  8. Fukt hendene og forme risen til små egg - eller bruk sushiform hvis du har.
  9. Skjær ISFERSK fisk i tynne skiver.
  10. Smør en veldig liten mengde wasabi på fiskestykket og legg det oppå risballene.

Anrett på fat med en skål soyasaus, syltet ingefær og wasabi.