SYLTET ISFERSK KVEITE MED ISSALAT OG KAPERS I SURSØT RØMME

 

INGREDIENSER
- SYLTELAKE TIL TREKKING AV FISKESTYKKER
:
7 dl vann (kokes)
1 dl sukker
1 dl eddik
½  dl  salt
½  pose sursild krydder – fås kjøpt ferdig blanding 
(hel pepper, sennepsfrø, nellik)
2 stk laurbærblad
3 dl kaldt vann (til slutt)

INGREDIENSER
- SALAT I SURSØT RØMME:
1/2 issalat
6 stk cornichon – små sylteagurk eller 3 ss hakket vanlig sylteagurk. 
2 dl rømme
3 ss kapers
1 stk vårløk
3 ss eddik (7%)
3 ss sukker
Salt og nykvernet pepper

FREMGANGSMÅTE - LAKE:

  1. Kok opp 7 dl vann og tilsett sukker, edikk og krydder.
  2. Ta av platen
  3. Tilsett 3 dl vann (for å redusere temperaturen til maks 75 grader)
  4. Ha i fiskestykkene.
  5. La fisken trekke i 10-12 minutter.
  6. Mens fisken trekker lager du salaten.

FREMGANGSMÅTE - SALAT OG DRESSING:

  1. Bland rømme, kapers, finsnittet vårløk og sjalottløk.
  2. Smak til med eddik, sukker, salt og pepper.
  3. La dressingen stå og godgjøre seg.
  4. Riv issalaten i passe store biter.

TIPS:
Dressingen med alle ingredienser bortsett fra issalaten kan med fordel lages kvelden før den skal spises.

Fisken kan da lages klar om morgenen før du går på jobb. Kok opp laken. Ha fiskestykkene i en tett boks, hell over laken og sett i kjølskap.

Spis fisken kald til middag eller varm opp til den er lunken før du spiser den (må ikke kokes opp for da blir den tørr).
Syltet Icefresh fisk smaker også godt på et stykke brød som pålegg.

Både syltet fisk og løk holder seg fint i kjøleskap i minst 3 dager.